emelisans

2009-08-09
20:07:46

Obstinat och vild 2 åring!
Dessa små busfrön.
Så söta å snälla å gosiga när dom e nyfödda. (dom e gosiga även när dom e runt 2)
Men så vill man att dom ska lära sig att krypa. Å så gör dom det. Jättegulligt!!!
Sen vill man att dom ska lära sig att gå. Och självklart så gör dom ju det eftersom man ligger i stenhård träning med dom. Men när dom är högt å lågt och lite till så ångrar man sig rätt snabbt att man verkligen ville lära dom så snabbt allt detta.
Här hemma får vi numera ställa upp stolarna på bordet för annars tar Loke en stol och klättrar upp på diskbänken el börjar rota i kylskåp och safferi.
Datorborde i vardagsrummet har vi fått plocka bort, och när vi hade det så fick vi lägga ner datorstolen så lilleman inte klättrade upp på bordet och levde rövare.
Nu har vi ju bärbara datorer så vi kan ju lägga undan dom lite bättre. När vi hade den stationära så kunde Loke helt plötsligt stänga av datorn när man satt och höll på med något där. Lagom kul å starta om och göra allt om igen.
Drar ur telefonjack, stänger av x-box, stänger av frysen om han får chans till det, slänger ut saker genom fönstret m.m
Säger man till honom att han inte får lov att göra vissa saker, ja men då självklart ska vi utmana och verkligen göra ALLT vi inte får lov att göra. Vissa dagar har man god lust att sätta koppel på honom och binda fast honom vid ett bordsben, men det kan man ju inte göra.

Loke är ingen liten bebis längre, det märks. Utvecklas som bara den. Utmaningar efter utmaningar.
Men sen har han ju väldigt många fina underbara sidor också, självklart.
Han kan faktiskt vara riktigt hjälpsam ibland. Han älskar att dammsuga. Nämner jag dammsugaren här hemma så springer han dit och plockar fram den och vill att jag ska sätta i kontakten, sen kan han dammsuga i evigheter. Tänk om han kunde göra sådant sen när han kommer upp i tonåren. Får ta vara på dessa stunder nu.
Råkar han spilla något på golvet så hämtar han trasan och torkar upp.
Häller vi upp kaffe så öppnar han kylskåpet och visar vart mjölken finns.
Så söt när han visar den hjälpsamma sidan. Villig till att lära sig allt trots sin unga ålder.

Och vilka diskutioner han kan föra ibland. inte för att varken jag eller G föstår vad han pratar om. Det är bara till att spela med och säga ja hela tiden.
Önskar han kunde prata lite mer riktigt nu än det "bebiska" språket han kör. Vi får gissa oss till hela tidenvad det är han säger.
Några ord kan han ju, el ja, rätt många ord.
Mamma, pappa, hej, tack, koko(skor), kaka, öj(mjölk), äcke(täcke), momo(mormor), uijan(julian), aa(ja), ucka(gurka), kov(korv), sen har jag säkert glömt några ord.

Får fortsätta att skriva en annan dag, det är dax för lite välling här för Loke.





Kommentar:
#1: madde

haha både skräck å längtan får ja i kroppen när ja läser <3

2009-08-22 @ 22:33:24
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: