emelisans

2009-08-24
22:40:55

Underbar helg!
Äntligen!!! Jisses vad jag har saknat alla race.
mårten hörde av sig förra veckan och frågade om jag ville komma ner till piren i fredags å va starter. Va 3 år sedan jag va d sist. Har ju kommit lite annan emellan.
Jag packade in min lilla familj i bilen och åkte ner. :-)
Satte på Loke ett par hörselkåpor och placerade G och Loke vid avspärrningen nere vid starten, sen va det bara att gå ut på banan och starta bilar. :-)
Såååå förbannat underbart!!! Hade nästan glömt av hur underbart det va.
Får se till å ta tag i hobbyn igen. Nåt roligt måste ju jag också få ha, inte bara G.

   

Loke verkade också tycka att det va roligt å se på alla bilarna. Han kikade så nyfiket på dom.
Å så söt han va i hörselkåporna då. :-)
Har bild på det i mobilen, får lägga in den här snart.

I lördags så va vi barnlediga. Loke va hos sin farfar över natten.
Jag och G va bara hemma för en gångs skull och bara njöt.
Kan ju va lite skönt att ha egentid bara han å jag hemma. Å inte alltid ränna iväg på en massa andra saker.

Å nu e det ny vecka IGEN!!!! blir lika tufft som förra veckan nästan. Nu är det Biltema som ska delas ut. Men men, det e bara å bita ihop å se glad ut. :-/
Snart är det helg igen. :-)

2009-08-11
20:46:43

Ny vecka!
Ja, då har man börjat jobba igen efter semestern. Fy farao va segt. Skönt å röra lite på sig igen men har varit fruktansvärt trött. Borde sova lite mer än vad jag gör. Men när man har lagt Loke för kvällen så e d så gott å bara njuta av tystnaden att man glömmer av klockan å så kommer man som vanligt sent i säng.

Loke har varit trött han med. Igår när vi skulle gå upp för att gå till förskolan så fick jag väcka honom 3 gånger och den 3:e va när han hade lagt sig på hallgolvet och somnat precis innan vi skulle gå hemifrån. Lille stackaren. LI natt har han fått sova ordentligt så i morse hoppade han så glatt upp. Lämningen av honom på förskolan denna veckan har än så länge gått väldigt smärtfritt. Idag vinkade till och med Loke till mig genom fönstret när jag gick därifrån. J Har inte gjort det tidigare för han har blivit så sur och velat att jag ska komma tillbaka då. Hoppas att detta håller i sig nu också.

Sen hände det en tråkig sak på förskolan idag. Loke blev biten. Av en annan tjej och helt utan anledning tydligen. Han och en tjej hade stått brevid varandra och lekt med varsin telefon och helt plötsligt hoppade hon på honom och bet honom, i tinningen nästan. Man kan se hennes avtryck. Som tur va så gick det inte hål på skinnet i alla fall. “pust”
Då hade jag blivit lite lätt panikslagen.


märket syns inte så väl på foton, men man ser det.

Vad barn kan hitta på massa dumma konstliga saker. Aja, gjort e ju gjort. Är ingen idé att hänga upp sig på det. Jag är bara glad att det inte gick hål på skinnet.
Loke verkar inte ha ont av det nu längre i alla fall, trots att han har världens märke efter hennes bett.

G ringde tidigare idag och berättade en glad nyhet. Min morbror, Peter, ska börja jobba på samma ställe som honom. J
Jippi!!!! Jippi!!!!!
Så skönt för honom att han äntligen hittat ett arbete så han kan få ihop lite timmar på sin lärlingstid. Plus att han slipper gå hemma å tråka ihjäl.
Är så glad för hans skull.


2009-08-09
20:07:46

Obstinat och vild 2 åring!
Dessa små busfrön.
Så söta å snälla å gosiga när dom e nyfödda. (dom e gosiga även när dom e runt 2)
Men så vill man att dom ska lära sig att krypa. Å så gör dom det. Jättegulligt!!!
Sen vill man att dom ska lära sig att gå. Och självklart så gör dom ju det eftersom man ligger i stenhård träning med dom. Men när dom är högt å lågt och lite till så ångrar man sig rätt snabbt att man verkligen ville lära dom så snabbt allt detta.
Här hemma får vi numera ställa upp stolarna på bordet för annars tar Loke en stol och klättrar upp på diskbänken el börjar rota i kylskåp och safferi.
Datorborde i vardagsrummet har vi fått plocka bort, och när vi hade det så fick vi lägga ner datorstolen så lilleman inte klättrade upp på bordet och levde rövare.
Nu har vi ju bärbara datorer så vi kan ju lägga undan dom lite bättre. När vi hade den stationära så kunde Loke helt plötsligt stänga av datorn när man satt och höll på med något där. Lagom kul å starta om och göra allt om igen.
Drar ur telefonjack, stänger av x-box, stänger av frysen om han får chans till det, slänger ut saker genom fönstret m.m
Säger man till honom att han inte får lov att göra vissa saker, ja men då självklart ska vi utmana och verkligen göra ALLT vi inte får lov att göra. Vissa dagar har man god lust att sätta koppel på honom och binda fast honom vid ett bordsben, men det kan man ju inte göra.

Loke är ingen liten bebis längre, det märks. Utvecklas som bara den. Utmaningar efter utmaningar.
Men sen har han ju väldigt många fina underbara sidor också, självklart.
Han kan faktiskt vara riktigt hjälpsam ibland. Han älskar att dammsuga. Nämner jag dammsugaren här hemma så springer han dit och plockar fram den och vill att jag ska sätta i kontakten, sen kan han dammsuga i evigheter. Tänk om han kunde göra sådant sen när han kommer upp i tonåren. Får ta vara på dessa stunder nu.
Råkar han spilla något på golvet så hämtar han trasan och torkar upp.
Häller vi upp kaffe så öppnar han kylskåpet och visar vart mjölken finns.
Så söt när han visar den hjälpsamma sidan. Villig till att lära sig allt trots sin unga ålder.

Och vilka diskutioner han kan föra ibland. inte för att varken jag eller G föstår vad han pratar om. Det är bara till att spela med och säga ja hela tiden.
Önskar han kunde prata lite mer riktigt nu än det "bebiska" språket han kör. Vi får gissa oss till hela tidenvad det är han säger.
Några ord kan han ju, el ja, rätt många ord.
Mamma, pappa, hej, tack, koko(skor), kaka, öj(mjölk), äcke(täcke), momo(mormor), uijan(julian), aa(ja), ucka(gurka), kov(korv), sen har jag säkert glömt några ord.

Får fortsätta att skriva en annan dag, det är dax för lite välling här för Loke.





2009-08-07
23:41:46

Ännu tröttare än tidigare!!!
Förbannade jävla bilskitfanskap!!!!!!!
Så köper man en ny slang till kopplingen för att den är trasig. Då går nästa sak sönder. RESTEN AV KOPPLINGEN!!!!!!
BILLIGT!!!!! eller inte. en ny kopplingssats kostar ju flera tusen. :-(
Så nu står man ju verkligen utan bil. Iofs har vi ju gjort det nästan hela semestern. Skitbil!!!!!
Lämnade bort den till bilverkstad idag så den blir ordentligt lagad sen vill jag inte se skithögen mer.
Börjar jobba nu på måndag å det kommer ju bli roligt utan bil.
Dagis öppnar 6.30 å jag börjar jobba mellan 7.00-7.15. Lite stressigt!!!! Men men det får väl gå för en vecka då.
När jag samlat ihop lite pengar ska jag köpa mig en egen liten bil. SOM INTE GÅR SÖNDER!!!!! Det vill säga, ingen turbobil tyvärr. Älskar ju turbo. :-( Vill ha en egen turbo men inte efter hur denna har betett sig.
Nä, här blir det en hederligt vanlig svensk icketurbo volvo 740. Det vill jag ha. Dock ingen förknasare. Helst en av årsmodell 1990. Eller en söt liten gullig Bubbla. funkar det också. Fast 740 e ju lite billigare å köpa.

2009-08-04
00:25:45

Hmmmm!
Nu blir jag ju bra trött på bilen.
G fixade slangen som va trasig till kopplingen och allt va typ bra. Så e d någon annan skit så nu kan vi ändå inte köra bilskrället!!!!!!!!!!!!!!! Blir ju bra jäkla trött på det nu!!!!! :-(

Hmmm, idag fyller man år ( kl har gått över tolv nu)
Håller på här hemma nu när Loke sover å städar å fixar. Man vet ju aldrig om det är någon som får för sig å kika förbi imorgon. Tror inte jag kommer ha något "kalas" utan det blir nog bara fika me den som vill komma hit.
Födelsedagen e inte så noga längre. Bara en siffra.
Men i alla fall, nu ikväll har jag planterat om varenda blomma här hemma. Å när jag va klar med den så blev det ju stop i avloppet så då fick man ju leka rörmokare eftersom G inte är hemma. Men det gick ju bra. :-)
Å nu ska jag ta å montera ner databordet. Vi behöver ju inte ha det längre eftersom vi båda har bärbara. Skönt å få lite plats också.
Sen får det bli sängen å upp tidigt till morran å baka lite goda Muffins á la Emelie.
Tjingeling!!!!!