emelisans

2009-04-27
18:47:08

Loke sjuk, barnakuten!
090426
Sitter på akuten med Loke idag. Lagom roligt.
Han har varit förkyld i en vecka nu och i fredags så började han bli lite gojsig i ögonen och nu är han jättegojsig och har feber. Det går ju ögoninflammation på förskolan så han har väl fått detta nu. :-( Suck!
Mammas lilla älskling. Hade jag kunnat byta med dig så hade jag gjort det.

I helgen har vi varit i mitt sommarhus i Tronum/Harestad, jag ,G och Loke. Vädret har varit kanon och vi har varit ute och busat å grillat. Helt underbart. :-)
Borde åka ut dit oftare. Ligger ju så nära, tar ca 30 min att åka dit.

I natt vaknade vi då av att Loke hade fått feber. Det märktes rätt väl trots att vi glömt febertermometern hemma i stan.
Han va jättebråkig hela morgonenoch G åkte till Kärna och köpte lite alvedon eftersom även den hade vi ju glömt hemma.
Loke har stundvis trots febern försökt hålla ett gott humör och han satt snällt på golvet och lekte medans G åkte och handlade.  Men efter en stund orkade han inte vänta på sin medicin utan la sig ner på golvet och somnade. Eftersom han vart så bråkig under natten och morgonen så vågade jag inte röra honom utan lät han sova vidare på golvet och efter ca 1 timme vaknade han till lite men somnade snabbt om i pappas knä och sov en timma till. Sen fick vi allt väck honom och bege oss hit till Östra Sjukhuset för att ta reda på vad som är fel med honom och att han får riktig medicin.

Så detta stycke jag skrivit nu är skrivet i mobilen för att sen idag då skrivas här på bloggen. (så roligt hade jag på akuten)

Akuten va nästan överfylld med ungar och föräldrar.  Fick börjar med att träffa en sköterska som tog tempen på honom och gav honom lite febernedsättande. Han hade 39,1 när vi kom till akuten och då hade han ändå fått alvedon ca 2 timmar tidigare. Efter det började han ju piggna till ännu mer och sysselsatt mig och G endel när vi fick springa och jaga en liten Loke som försökte rymma åt alla håll och kanter.
När man tittar sig omkring på barnakuten så märker man att majoriteten av alla föräldrar som åker med sina barn till akuten är mammorna.
Varför är det alltid nästan mammorna som får åka iväg på sådant här?
Ställde den frågan till G och fick ju världens mest korkaste svar, dock tyckte ju han att det va ett jävligt bra svar.
"Det är inte manligt att sitta på akuten"
Va??????? Inte manligt att sitta på akuten??? Hallå eller!!!?? Nä nu j-vlar!!
Som om det är så speciellt kvinnligt å sitta där då el!??
D ska ju va G till å komma med sådana smarta svar. "suck"

Ja ja, efter många timmars väntande fick vi i alla fall träffat en läkare som konstaterade att vår lilla prins hade dubbelsidig öroninflammation och ögoninflammation. :-(
Fick medicin, kåvepenin, och åkte hem. Helt slut va vi allihop. Loke somnade i bilen hem. Väl hemma, kl 23 ungefär, så vart det raka vägen i säng för att sova.
Tyvärr fick man inte sova en hel natt, Loke vaknade några gånger och velade hit å dit och bråkade pga feber.
Hade ju ställt kl så jag kunde gå upp och ringa till jobbet och säga att jag va tvungen å va hemma med Loke plus ringa till förskolan. Tror ni jag vaknade av kl då???? Nä!!!!!!!!!!
F-n va sne jag blev när jag vaknade kl 8. Va ju skitpinsamt å ringa till jobbet och förklara att Loke va sjuk å jag inte vaknat av några kl. Kära Stefan lär inte så värst glad när jag ringde. Förlåt Stefan!!! Skäms fortfarande. :-(
Gerry försov ju sig också.  Ingen av oss hade fått någon vidare bra sömn under helgen.
men nu har Loke fått den medicin han behöver så nu är det bara till att vänta ut alla inflammationer och hoppas på att han blir frisk snabbt.

2009-04-14
22:05:49

Påskhelgen.
Ja då va denna påsken över. :-)
I år hade vi inget direkt påskfirande.
I fredags åkte vi till min pappa på en liten fika bara. Har inte träffat dom på ett bra tag nu känns det som.
Loke tyckte det va roligt. Det va ju så gott väder så vi va ute på baksidan och Loke sparkade boll me farbror Kim och G.


I lördags åkte vi upp till Lysekil. Kände inte för att sitta hemma i stan när det va så gott väder och vi hade inget annat planerat. Som sagt, åkte i lördags och kom hem igår.


Vädret där uppe va helt underbart och vi har kunnat vara utomhus hela tiden.
Direkt när vi kom upp i lördags så slog vi på grillen. Helt underbart å så fruktansvärt gotteligottgott!!! :-)
I söndags så fick vi oss ett ryck och började kratta på tomten, där låg så mycket löv. men ack, så snabbt vi ångrade oss men det va ju bara till att göra färdigt. Fint blev det när d vart klart. Loke va med på ett hörn och hjälpte till. :-) på sitt sätt i alla fall.

Jisses va trött i armarna man blir av att kratta då!!! Har ju inte gjort nåt sådant på flera år. Åhh vilken hemsk träningsvärk jag fick!!!!




     

Huset i lysekil ligger vid vattnet så vi har ju varit lite vid stranden åtskilliga gånger och kikat. Dom har ju en båt också så det var egentligen meningen att vi skulle åkt ut å fiskat men vi hittade ingen flytväst till Loke så vi höll oss på stranden och kastade stenar i vattnet istället. Loke hade jätteroligt och hämtade sten efter sten som skulle i vattnet. Ett antal gånger gick han väldigt nära vattenkanten och vi sa till honom att han skulle ta det försiktigt å backa lite så han inte blev blöt. Vid ett tillfälle sa jag åt honom på skarpen att han inte skulle va så nära vattenkanten och att han inte fick ta ett steg till så tog han sats och sprang rakt ut i vattnet och stöp. HJÄLP!!! Jag for efter honom och fick snabbt upp en väldigt chockad, ledsen och väääääldigt blöt Loke. Själv vart jag ju dyngsur upp till knäna. Kunde hälla ur vatten ur mina skor.
Ja det var ju bara till att ta Loke under armen och gå upp till huset, byte kläder och sitta inne resten av kvällen. Ut kunde vi ju inte gå för varken jag el Loke hade några extraskor med oss. Loke hade ingen extra jacka heller. Allt fick vi hänga upp på tork och bara hoppas på att det skulle vara torrt till dagen efter då vi skulle åka hem.
Tack vare elementet med fläkt så blev ju i alla fall våra skor och Lokes jacka torra till dagen efter då vi gick ner till vattnet igen. Denna gången va Loke väldigt väldigt försiktig och ville väldigt gärna hålla handen när vi stod där nere och kastade stenar. "edra unge"
Va dom kan hitta på!!!!

Ja igår gjorde vi inte så mycket. Va som jag nyss skrev, en sväng ner till vattnet, sen va det till att städa ur huset och åka hem. Skulle ju upp och jobba idag. :-)
Fast innan vi åkte från Lysekil så åkte vi till Lyse kyrka för att titta på en familjegrav. Där tvärs över vägen till Kyrkan så finns det en kyrkruin. Lyse äldsta kyrka. från 1300 talet - 1850 då byggdes det som man nu kan se här på bilderna nedanför. 1909 brann kyrkan ner och senare byggdes Lyse kyrka.
Så fruktansvärt välbevarad å vacker. Jag är inte religös för fem öre men vackra fina gamla kyrkor fascinerar mig faktiskt.

   

2009-04-10
09:20:56

sååå trött så trött....
Åhh jag vet inte vad det är med mig. Har ju inte ens jobbat hel vecka men jag är så förbannat trött i knopp å kropp.
Ändå har jag fått sova hyfsat länge i natt också. Hmm, aja, det kanske rättar till sig om någon dag.
Det är så skönt att vi har lite "lång"ledigt nu. :-)
Har haft lite halvtuffa dagar på jobbet faktiskt. Både fysiskt och psykiskt. Inom loppet av 2 veckor så har vi haft 2 kollegor som avlidit. Den ena hade tyvärr cancer, blev 57 år. Den andra som avled förra helgen blev bara 38 år och vi vet inte varför han avled. :-(
Såååå fruktansvärt tråkigt. Må ni vila i frid!!

Igår fick Loke gå sin första heldag på förskolan. G skulle testa på ett nytt jobb så Loke fick allt gå upp kl 06.00 å gå till förskolan 06.30. Å där fick han vara tills jag hämtade honom vid kvart i 4. :-)
Allt hade gått bra hela dagen, han hade sovit middag utan problem och som vanligt ätit som en häst. ;-)
Igår hade dom gjort påskpynt som dom fick ta med sig hem å lilla Loke hade faktiskt lyckats göra ett pynt. :-) Kanske iofs med rätt mycket hjälp av fröknarna men det kvittar ju.


Blev så fint så. :-)



2009-04-04
11:06:54

:-)
Ja då va det ännu en helg och ett helt underbart väder.
Var ute förrut en liten snabb sväng till affären med Loke. Snacka om att jag tog helt fel på vädret. Tog ju på honom vinteroverall för det såg lite kyligt ut men det ångrade jag ju när vi kom utanför dörren. Helt underbar värme. :-)
Nästa gång vi går ut idag får det bli bara tjocka byxor och vanligt jacka. Annars kokar väl den lille stackaren ihjäl.
Men det är inte alltid lätt att veta vad man ska på dom små. Man får många gånger chansa.

Åhh Loke ska ju få en kusin! :-) Nu är det ute såg jag på fasters blogg. :-)
Ska bli så roligt. E ju bra sugen på en till nu faktiskt. Kanske skulle man börja bearbeta G lite snart kanske. ;-)

Arbetsveckan har som vanligt varit helt okej trots gårdagen då vi hade 2 sorters reklam som skulle ut till ALLA!!!!! Bra trött i ryggen vart man ju men idag känns det helt okej igen.
Det enda som är konstigt är att jag är blå om handleden men jag har inte ont. Ser jättemysko ut ju. Förstår inte alls vad som kan ha hänt.

Nä nu ska vi se om vi inte kan väcka lilla pappa å gå ut till lekparken en sväng efter Lokes lunch.
Ha det gott!