emelisans

2010-10-10
14:41:22

Tråkiga söndag!
Varför måste alltid söndagar vara så förbannat tråkiga!?
Varken lust el ork har man till att göra något alls.
Helgen här har varit lugn.
Bara softat och myst! :-)

Nu i veckan som va så fick jag mina papper från skatteverket att jag numer heter Emelie Petra Eleonor Andréasson Löfgren. Shit d va långt. Vi skriver bara Emelie A Löfgren. Så nu inväntar jag bara mina papper från Trafikverket el va dom nu heter så jag kan skaffa mig ett nytt körkort. Å jag måste göra det innan den 23 oktober, för då går mitt gamla ut. :-(

Förra helgen åkte vi till metropolen Borås. ;-) Bodde på hotell en natt, käkade god mat ute på lördagen och på söndagen så drog vi till stadsbadet med Loke. Men det höll nästan på att inte bli något badande för oss, då vår lilla älskade som fick för sig att stoppa hela handen in i en hissdörr som går in i väggen. Han satt fast, å jävlar va han skrek å jävlar va man som föräldrer blir helt hysterisk å paralyserad. Shit i helvete va rädd jag blev å Gerry va tvungen å dra ut handen för det kunde ju inte Loke själv. Å det blödde å jag trodde hela handen va krossad å att resten av Lokes liv va helt förstört. Jag fick för mig att nu skulle dom bli tvugna å operera å amputera. Värsta skräckscenera fick jag framför mig. Tur att Gerry inte blev så hysterisk som mig utan ändå behöll lugnet rätt bra.  De va ju bara att rusa in på hotellrummer igen å skölja Lokes lilla hand å plåstra om med det första vi hittade. Toalettpapper!!! Å han grät den lille stackaren å lilla mamma grät lika mycket. Det måste sett ut.
Gerry tittade ordentligt på handen och konstaterade att skadan va inte så stor som vi hade fått det till från början, å så funderade vi en stund på hur vi skulle göra. Åka till akuten, strunta i å bada, åka hem å strunta i allt.
Loke kunde ju röra på alla fingrar så det kändes ju som att inga leder skulle vara skadade el nåt brutet/krossat.
Men vi tänkte att vi åker till akuten ändå bara så dom får kika å att någon som är kunnig kan säga att det inte är någon fara.
jepps, så det va in i bilen, leta sig till Borås sjukhus, leta sig vidare till Barnakuten. Väl framme så parkerar man bilen, tar en relativt glad Loke på armen och går till ingången. Ja, vad står på dörren då??? Jo, "Ingången stängd, hänvisar till huvudingången" jaha, å vart ligger den då??? runt hörnet å en bit bort. väl inne i huvudentrén så ser man ut som ett stort frågetecken, vart ska vi nu då??? tittar på tavlan å den visar att vi ska till C, så vi går mot C å vi kommer till C, men vart faaaaaaaaan är akuten då????? vid C finns det ingen akut. Vi går tillbaka å hittar en som vi kan fråga och denna personen säger att vi ska gå FÖRBI C å så långt bort vi kan. "SUCK" ja så vi går väl tillbaka igen å förbi detta jävla C å ännu längre bort å på en liten liten liten skylt står det Barnakut! Väl där öppnar en sur grinig nonchalant sköterska dörren och tittar på Loke å säger "vi tar inte emot sådana skador här, ni får gå till jourcentralen" VAAAAAAAAAAAA?????? Nu ska vi se, har vi missat nåt??? Detta e väl ändå för fan en barnakut?? Å dom tar inte emot lilla Loke på snart 3 år med sin skadade hand???? QUE!!!??? Hon kunde väl åtminstonde tittat på Lokes hand å beslutat om det va någon för dom el om vi måste gå vidare. Han hade ju handen i bandage å igenom det kan hon ju inte bara säga som hon gjorde. Jävla kärring!!!!!
Å vart ligger jourcentralen då? Jo då får man gå tillbaka till huvudentrén å ut genom den å sen till vänster å gå runt huset så ligger den där. Ja så en jäkligt sur å grinig mamma tar sin son på armen å säger till sin make att gå hämta bilfanskapet som står på totalt fel sida av allt nu å börjar gå mot jourcentralen.
När vi kommer runt hörnet mot jourcentralen å ser skyltarna så börjar jag rent utan koka av ilska. På dörren står det "JOURCENTRALEN HAR FLYTTAT" till andra sidan stan. ja, det som kom ur min mun då tänker jag inte ens skriva här, å har vi otur så har nog Loke lärt sig ett annat nytt ord tyvärr, men jag blev så förbannat jäkla arg.
Tittade på Loke å frågade om han hade jätteont i handen, och om han kunde röra på handen, sen tog jag upp telefonen och ringde pappas fru som är undersköterska. Hon sa att det ska inte vara någon fara så länge han kan röra på fingrarna å inte handen e helt missfärgad. Loke kunde röra på fingrarna, handen hade normal färg, svullen bara, å såren satt inte på några leder. Efter allt detta velande hit å dit baraför att få någon att titta på hans hand men ingen fanns, så orkade vi inte springa runt längre utan då bestämde jag att nu går vi till apoteket köper en jäkla massa plåster å sen åker vi å badar.
Så det blev badande för oss ändå men en hand väl väl väl väl omplåstrad och med en Loke som bara älskade att bada å åka vattenruchkana. :-) Höll ju nästan inte på att få honom därifrån. ha ha!!!
Sen på kvällen när vi kom hem så fick vi plåstat om handen på nytt å tvättat av å varje dag på dagis så har dom bytt plåstrena och såren ser jättefina ut å det va inte så allvarligt.
Men det stör mig ändå detta med Borås sjukhus. Ja, nu hade vi tur att Lokes skada bara var ytliga sår, men tänk om det inte hade varit det då? Hur många gånger hade dom skickat runt oss då???? Kan ju säga det att jag kommer inte någon mer gång i mitt liv sätta min fot på det sjukhuset igen. Går ju fortfare å slänga sig i bilen å åka till Östra.
Fruktansvärt dåligt sjukhus, dåligt skyltat, otrevliga anställda.

2010-10-06
23:01:15

Lite fler bilder!
Lägger ut lite fler bilder från bröllopet.
För er som inte sett de andra så finns det 2 bloggavsnitt neråt i listan.











2010-10-01
22:10:17

allt ska man då tydligen komma ihåg på en gång!!
om jag har glömt å tacka någon för deras insats å hjälp i samband med bröllopet så har jag ABSOLUT inte gjort det med flit, vilket vissa verkar tro!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
jag har de senaste veckorna vart helt sjövild å snurrig i huvudet å det sitter fortfarande i lite, trots att all stress är över nu.
Men jag tackar verkligen alla som ställt upp å hjälpt till att förgylla våran dag.
Lisa, för hjälp med att fixa till klänningen.
Pappa och Lisa för passningen av Loke inför bröllopet och för tårtan, för de fina skorna och för Lokes kläder.
Mamma, för hjälpen med hår och blommor, och städning av lokal dagen efter.
Monika, för hjälp med hår å smink.
Sofia och Martina, för hjälp med servering och dylikt under middagen och kvällen.
Cilla och Madde för hjälp med att få iordning lokalen kvällen innan och hjälp med städningen efter bröllopet.
Linda Holmberg, för hjälp med lokalen inför bröllop och städ dagen efter, och för att hon ställde upp som toastmaster.
Malin för att du ställde upp som toastmaster, trots att du i slutändan inte kunde närvara. ;-)
Roger för att du ställde upp med din enormt vackra å fina bil.
Marie och Patrik för att ni ställde upp i sista sekund med att passa Loke över natten, tråkigt bara att han blev sjuk. :-(
Farmor, för att du tog Loke en stund på söndagen.
Anna-Karin, den otroligt fina sjalen du skickade mig inför bröllopet

Har jag glömt någon nu så har jag inte gjort det med flit denna gången heller.
Tack allihopa!!!!!